PERSONEL A.Ş.’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZİ İMZALADIK
PERSONEL A.Ş.’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZİ İMZALADIK

24 Ocak 2024

Çerkezköy Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan 591 belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre Çerkezköy Belediyesi’nde en düşük işçi ücreti net 30 bin TL olarak belirlendi.

Toplu İŞ Sözleşmesi İmza Töreninde konuşan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. Kentimiz ve çalışma arkadaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde Belediye Başkanımız Vahap Akay, yüzlerce Belediye çalışanı tarafından davul zurnalar ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Toplu İş Sözleşmesi törenine Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcımız Enver Bayram, DİSK Genel-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık, Şube Sekreteri Harun Mamuk ve Şube Saymanı Erdoğan Serdal, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Birol Öztürk, İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik ile İşyeri Temsilcileri Aslan Tetikbaş, İbrahim Kalaycı ve İsmail Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları katıldı.

SÖZLEŞMENİN TÜM İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik, “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın işçinin hakkını işçiye teslim edeceğine inancımız tamdır. Bu sözleşmenin tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her zaman destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık’a, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş Müdürü Birol Öztürk’e teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı olsun” dedi. DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık da yaptığı konuşmada yeni sözleşmenin tüm işçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

10 YIL EVVEL BÜTÇESİ ALTÜST BİR ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ VARDI

İmza töreni, Personel A.Ş. çalışanlarının “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. 10 yıl evvel “Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası” diyerek yola çıktığını söyleyen Başkanımız Akay, “Yola çıktığımızda vatandaşlarımız, nasıl bir Çerkezköy teslim aldığımızı ve sizlerin emekleriyle nasıl bir Çerkezköy’de yol aldığımızı iyi bilir. 10 yıl evvel bütçesi altüst bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Neredeyse maaşları dahi zamanında ödeyemeyen bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Bunlara rağmen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Parkları, bahçeleri zapt edilmiş, karanlık sokakları olan, kültürel ve sosyal alanları olmayan bir Çerkezköy vardı. Su baskınları ile adını duyuran bir Çerkezköy vardı. Halktan kopmuş, çalışanından kopmuş bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Borcun kapıya dayandığı, çalışan maaşlarının ödenmesinde güçlük çekildiği, kamu borçlarının kapıda beklediği, borçluların kapıda beklediği bir Çerkezköy Belediyesi teslim aldık. 10 yılda tüm bu sıkıntıları aşarak, daha güçlü bir Çerkezköy için yol almaya başladık” dedi.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Son 10 yılda parklarıyla, bahçeleriyle güçlenen, altyapıda ciddi işler yapan, su baskınlarından Çerkezköy’ü kurtaran, sosyal ve kültürel alanlarda daha güçlü hale gelen bir Çerkezköy Belediyesi olduklarını söyleyen Başkanımız Akay, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı buluşturduğumuz yeni yaşam alanları inşa ettik. Düğün salonlarıyla, yeni pazar yerleriyle Çerkezköy’de alan açtığımız, vatandaşlarımızla buluştuğumuz bir dönemi yaşadık. Bugün bu salonda yüzlerce, binlerce çocuk ve vatandaşımızı ağırlıyoruz. Kreşlerimizde, mahalle evlerimizde kadın ve çocuklarımızla buluşuyoruz. Özellikle son dönemde altyapıda zahmetli işlere hep beraber, cesaretle girdik. Bunların da altından kalktık. Çerkezköy aydınlık caddeleriyle, yeni meydanlarıyla ışıl ışıl oldu. Kent Ormanı’na 600 dönüm daha ilave ediyoruz. Çerkezköy’ü yepyeni yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, Kızılpınar’da düğün salonlarını, Veliköy’de de 25 yıldır âtıl duran belediye binamızı yeni yaşam alanı olarak vatandaşlarımızla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yine Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kokulardan arındırdığımız, ıslah ettiğimiz dereleri yanlarındaki yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. 10 yıl evvelki Çerkezköy Belediyesi ile 10 yıl sonraki Çerkezköy Belediyesi arasında çok büyük fark var. Bir değişimi, dönüşümü sizlerin emekleriyle, yan yana kol kola vererek başardık” diye konuştu.

KARANLIKLARI SİZLERLE BERABER AYDINLIKLARA KAVUŞTURDUK

Başkanımız Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir çocuk dünyaya geldi, yanında olduk. O çocuk okula gitmeye başladı, eğitiminde yanında olduk. Vatandaşımız Çerkezköy’e yeni geldi, yanlarında olduk. Sevinçte de kederde de yanlarında olduk. Bitmeyen bir sevdanın peşinde sizlerle beraber 10 yıldır yol almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluk, bu gurur bana yeter de artar bile. Emeğin hakkını veren, emeğin yanında olan bir Çerkezköy Belediyesi olduk. Tüm bu anlattıklarımı sizlerle beraber paylaştık. Gelecek güzel günler için elimizden gelen mücadeleyi tabi ki vereceğiz. Bugün mü veririz, yarın mı veririz bunun cevabı yok. Büyük şair Nazım Hikmet’in dediği şu mısraları ile konuşmama devam etmek istiyorum. Ben yanmazsam, sen yanmazsan, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa… Karanlıkları sizlerle beraber aydınlıklara kavuşturduk. Aydınlıklar ile buluşma mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”

MÜJDEYİ VERDİ

“Bugüne kadar ortaya koyduğumuz değişim ve dönüşüm sizlerin sayesinde olmuştur” diyerek konuşmasını sürdüren Başkanımız Akay, “Çerkezköy’den Tekirdağ’a bir ses duyurabildiysek, buranın gücünü ve kuvvetini, buranın değişimini ortaya koyabildiysek, bu Çerkezköy Belediyesine hizmet eden herkesle beraber olmuştur. Hiç kimse alınmasın ve gücenmesin. 2014 yılında bu göreve başladım. O zamanlarda sendika yoktu. Sonradan sendikalaştık. Çerkezköy Belediyesi’nde benim çalışma arkadaşımı benden daha fazla kimse sevemez. Bunun böyle bilinmesini önemle istiyorum ve rica ediyorum. Emeğin kenti Çerkezköy’den, emeğin alın terinin en yüce değer olduğunu düşünen, bunu yaşam biçimi haline getirmiş olan 10 yıllık Belediye Başkanınız olarak Çerkezköy Belediyesi’nde bugüne kadar sözleşme ile bir yere gelen sendika görüşmelerinde neredeyse hiç görüşmedim. Bugün burada görüştük. O arkadaşlarım tabi ki benim talimatlarımla konuyu bir yere getirdiler. Ancak bugünden itibaren Çerkezköy Belediyesinde en düşük asgari ücretin bedeli 30 bin TL’dir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.  

MAAŞLAR YÜZDE 130 ORANINDA ARTTI

İmza altına alınan Toplu İş Sözleşmesi ile Çerkezköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının net 30 bin TL olarak belirlendiğini kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “İkramiye tutarını ilk yıl için 52, ikinci ve üçüncü yıl için de 60 güne çıkardık. Her yıl yılbaşı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında çalışanlarımıza verdiğimiz erzak yardımlarını da artırarak devam ettiriyoruz. Bütün haklar ilave edildiğinde işçilerimizin maaşlarına yaklaşık yüzde 130 oranında zam yapılmış oldu. İlk yıl ikinci 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı oranında zam yapılacak. İkinci yıl da 6 aylık enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı; ikinci 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı oranında zam yapılacak. Üçüncü yıl ise ilk 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 7,5 refah payı, ikinci 6 ay için de enflasyon farkı artı yüzde 7,5 refah payı oranında zam yapılacak. Sosyal yardım oranlarını da artırdık. Tarafların taleplerini ve tekliflerini ortak paydada buluşturmak için büyük gayret gösterdik. Önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bu sözleşmenin işçilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkanımız Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 600’e yakın belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

 

 

DİĞER HABERLER
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çerkezköy’deki 23...

DEVAMINI OKU
TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

18 Nisan Perşembe günü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Çerkezköy Belediyesi 1 kamyon su, kuru gıda, hijyen malzemesi...

DEVAMINI OKU
RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ücretsiz Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii Gezileri tamamlanırken, Ramazan ayı boyunca haftanın 5 günü düzen...

DEVAMINI OKU
YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanan Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda ilk Meclis toplantısını yapan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 2...

DEVAMINI OKU
BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

Ramazan Bayramı nedeni ile Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Bayramlaşma Programı’nda Kaymakam Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut ve Belediye Başkanımız Vaha...

DEVAMINI OKU
BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

Çerkezköy Belediyesi görevlileri, Ramazan Bayramı öncesi kent genelindeki hastane ve bakımevlerini ziyaret ederek vatandaşların bayramı kutladı. Çerkezköy Devlet Hastanesi, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağl...

DEVAMINI OKU
KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı öncesinde de kentimiz genelindeki mezarlıklarda kabir ziyaretine gelen vatandaşlarımıza ücretsiz çiçek dağıtımı yapıldı  ...

DEVAMINI OKU
MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

Çerkezköy Belediyesi’nin hemşehrilerimiz ile aynı sofralarda buluştuğu geleneksel mahalle iftarları Cumhuriyet Mahallesi iftarı ile sona erdi. 2024 yılı Ramazan Ayı’nın son mahalle iftarında binlerce...

DEVAMINI OKU
HOŞ GELDİN NEFES BEBEK

HOŞ GELDİN NEFES BEBEK

Çerkezköy Belediyesi çalışanları Betül ve İbrahim Erman Sakallı çiftini evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözlerini açan ‘Nefes Bebeğe’ de ‘Hoş Geldin Bebek Paketi’ hediye...

DEVAMINI OKU