CUMHURİYETİMİZ 100. YAŞINDA
CUMHURİYETİMİZ 100. YAŞINDA

29 Ekim 2023

Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi, ulusal bölünmez bütünlüğümüzün teminatı Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100’üncü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kentimizde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

 

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100’üncü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı kutlamaları, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

KUTLAMALAR 29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ’NDE YAPILDI

29 Ekim Pazar günü Çerkezköy Hükümet Kaymakamlığı’nda saat 09.30 düzenlenen Tebrikat töreninin ardından kutlamalar saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bulunan vatandaşlarımızın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile devam etti.

KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİR KONUŞMA YAPTI

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı nedeni ile bir konuşma yaptı.

HEPİMİZE KUTLU OLSUN

Konuşmasına “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, protokolün kıymetli üyeleri, sevgili hemşerilerim. Bu gururlu bayram gününde hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugün coşkumuz büyük heyecanımız büyük. Bugün mutluyuz ve gururluyuz. Bugün Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı. Hepimize bir kez daha kutlu olsun” dedi.

ATALARIMIZIN VERDİKLERİ MÜCADELE İLE DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULDUK

Konuşmasına “101 yıl evvel düşman işgali altında bulunan bu topraklar atalarımızın verdikleri mücadele ile düşman işgalinden kurtuldu. Ve bu şanlı kurtuluştan tam 1 yıl sonra gelen Cumhuriyet ve ardından gelen her biri ile ayrı ayrı gurur duyduğumuz devrimler ile bir kez daha taçlanan Cumhuriyet” diyerek devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay şunları söyledi:

RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUM

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Büyük Türkiye Cumhuriyeti hedefi, idealleri ve devrimleri ile 100 yıldır büyüyen gelişen bu topraklarda geçmişten bugüne bu idealler uğruna mücadele eden atalarımızı rahmet ve minnet ile anıyorum.

EMEĞİN KENTİ ÇERKEZKÖY

Küçük bir kasabadan, sanayi gelişimi ile birlikte her geçen gün büyüyen, gelişen, Tekirdağ ve ülkemizin sanayi yüzüne dönüşen, ticareti ile iş gücü hacmi ile bu topraklarda katma değer üreterek, bugün sınırlarında 3 organize sanayi bölgesi ve yüzlerce sanayi kuruluşunu barındıran Çerkezköy’ümüz.Ticaret hacmini her geçen gün büyüterek geliştiren, aynı zamanda sınırlı da olsa verimli tarım toprakları ile tarıma da katkı sağlayan, nüfusunun büyük çoğunluğunu bu topraklara katma değer üretmek için memleketimizin dört bir yanından gelerek buluştuğumuz ve birlikte büyüttüğümüz hemşerilerimizin emek ve alın teri sayesinde istihdam sağladığı ve bu sayede ülkemizin önemli sanayi kentlerinden birine dönüşen Çerkezköy’ümüz. Yani sloganımız ‘Emeğin Kenti’ Çerkezköy’ümüz.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu büyüyen süreçlerde; Geçmişten bugüne bu topraklara hizmet ederek bu gelişime ortak olan, emek veren, ebediyete intikal eden büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Daha mutlu, daha huzurlu daha müreffeh bir Çerkezköy için hizmet etmiş başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere herkese şahsım ve hemşerilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

100 YILLIK BİR ÇINAR CUMHURİYET

Bugün 29 Ekim. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı bugün. 100 yaşında Cumhuriyet. 100 yıllık bir çınar Cumhuriyet. 100 yılda yaprakları koptu, daha gür çıktı, dalları kırıldı ve daha güçlü çıktı. 100 yıllık bir ulu çınar oldu Cumhuriyet.

NE CANLAR FEDA EDİLDİ BU TOPRAKLARDA

Ne zorluklarla kuruldu Cumhuriyet. Ne canlar feda edildi bu topraklara. Anaların sırtında, Mehmetçiğin kanıyla kuruldu bu büyük Cumhuriyet. 100 yıllık Cumhuriyet. Ne badirelerden geçti, asla boyun eğmedi, asla pes etmedi ve 100 yaşında Cumhuriyet. 100 yıllık birliktelik Cumhuriyet. Birlikten doğan kuvvet Cumhuriyet. 100 yıllık Cumhuriyet. Bir kahramanlık hikayesi. Aynı zamanda 100 yıllık Cumhuriyet bir kahramanın hikayesi. O da Cumhuriyet çınarının yaprakları gibi. Koparıldıkça içimizde daha çok açan bir çiçek gibi. Kırıldıkça daha güçlü çıkan bir çınarın dalları gibi. Her geçen gün daha çok büyüyen bir sevgi içimizde.”

HER AN DAHA UMUTLUYUZ

“Adını andığımız her an daha cesuruz. Adını andığımız her an daha umutluyuz. Cumhuriyetimizin baş kahramanı, o Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay konuşmasını şöyle tamamladı:

YAŞASIN CUMHURİYET

“Sönmeyecek bir sevgi ile bıraktığı mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bildiğimiz tüm duaları okuyacağız. Ne duasız bırakacağız, ne de onu sahipsiz bırakacağız. Ey büyük Atatürk.  Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet.”

Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. Yılı nedeni ile bir konuşma yaptı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Şiir okunmasının ardından Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi sunuldu. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Halk Oyunları gösterisi sahnelenmesinin ardından Geçit Töreni ile 29 Ekim Spor Kompleksi’ndeki kutlamalar sona erdi.

DİĞER HABERLER
MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Mec...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çerkezköy’deki 23...

DEVAMINI OKU
TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

18 Nisan Perşembe günü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Çerkezköy Belediyesi 1 kamyon su, kuru gıda, hijyen malzemesi...

DEVAMINI OKU
RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ücretsiz Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii Gezileri tamamlanırken, Ramazan ayı boyunca haftanın 5 günü düzen...

DEVAMINI OKU
YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanan Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda ilk Meclis toplantısını yapan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 2...

DEVAMINI OKU
BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

Ramazan Bayramı nedeni ile Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Bayramlaşma Programı’nda Kaymakam Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut ve Belediye Başkanımız Vaha...

DEVAMINI OKU
BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

Çerkezköy Belediyesi görevlileri, Ramazan Bayramı öncesi kent genelindeki hastane ve bakımevlerini ziyaret ederek vatandaşların bayramı kutladı. Çerkezköy Devlet Hastanesi, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağl...

DEVAMINI OKU
KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı öncesinde de kentimiz genelindeki mezarlıklarda kabir ziyaretine gelen vatandaşlarımıza ücretsiz çiçek dağıtımı yapıldı  ...

DEVAMINI OKU
MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

Çerkezköy Belediyesi’nin hemşehrilerimiz ile aynı sofralarda buluştuğu geleneksel mahalle iftarları Cumhuriyet Mahallesi iftarı ile sona erdi. 2024 yılı Ramazan Ayı’nın son mahalle iftarında binlerce...

DEVAMINI OKU