ATATÜRK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU AÇILDI
ATATÜRK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU AÇILDI

19 Aralık 2023

ATATÜRK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU AÇILDI

Cumhuriyet Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu bugün düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Yaklaşık 45 milyon TL bedel ile yapımı tamamlanan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nın açılışında konuşan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu yatırımları yapan esasen Spor Bakanlığı yapmalı ancak yatırımı Çerkezköy’e getiremeyenler, ihmal edenler maalesef şuanda uykudalar. Biz şuanda Çerkezköy’ün çocuklarına bu havuzu da açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NUN ÖZELLİKLERİ NELER?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, açılışı yapılan tesis ile ilgili teknik bilgileri paylaştı. Genel Sekreter Yardımcısı Özdal, “Çerkezköy'de geleceğin başarılı yüzücülerinin yetişmesine imkan sağlayacak bu tesisin bünyesinde, basın ve protokol girişi, seyirci girişi, fuaye alanı, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk eğitim havuzu, 520 kişilik tribün, kadın ve erkek soyunma odaları, hakem odaları, antrenör odaları, basın odası, ilk yardım odası, fitness salonu, sauna, masaj odaları, vitamin bar ve teknik birimler yer alıyor. KDV dâhil yaklaşık 45 milyon TL yatırım bedeli ile tamamlanan proje kapsamında tesiste koşu alanları ve bisiklet yolları ve açık otopark da bulunuyor” dedi.

ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR EDEREK SÖZLERİNE BAŞLADI

Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, selamlama konuşması yapıp, konuklara “Hoş geldin” dedikten sonra bugünün çok mutlu bir gün olduğunu belirterek, “Bugün çok mutlu bir gün. Uzun yılların emeği, bu güzel eseri Çerkezköy’e kazandırıyor olmaktan, bunun bir parçası olmaktan duyduğum mutluluğu kelimeler ile ifade edemiyorum ve bu eseri Çerkezköy’e kazandıran Kadir Albayarak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY’E SÖZLER VERMİŞTİK

Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelinin 2016 yılında soğuk bir havada atıldığını hatırlatan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2017 yılında soğuk bir havada yine bu meydanda yan yana gelip, temel atma töreni gerçekleştirmiştik. 2017 yılından bugüne Çerkezköy’de çok şey değişti. 2017 yılında buradaki temel atma töreninde, burada bir şeyler ifade etmiştim. Bundan sekiz yıl evvel burada, bu temeli atarken, Çerkezköy’ün temel ihtiyaçlarını, Çerkezköy’ün çocuklarının spora dair beklentilerini ve hedeflerine dair eksikleri ve sıkıntılarını iki yıllık belediye başkanı olarak hem ben, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız dile getirmiş ve Çerkezköy’e sözler vermiştik.

DEVLET YATIRIMLARI EKSİK KALIYOR VURGUSU

2016 yılında Çerkezköy’e bakışın sadece yerel yönetimlerden olmadığını ve buraya devlet yatırımlarının spora dair yatırımlarının çok geç kaldığını ifade etmiştim. 2017 yılında rakamlar vermiştim. 2024’e geldik. Bugün bütçeleri milyarları aşan Bakanlık bütçelerinden Çerkezköy’ün payına düşen 2017 yılından bugüne bir 500 kişilik stadyum, inşaatı devam eden bir havuz, bir de gençlik merkezi var.

8 YILDA NÜFUS 90 BİN ARTTI

10 yıl evvel tabelada 130 bin yazıyordu. 2024 başında 220 bin yazacaktır. Bu topraklarda dokuz yıl boyunca yaklaşık 35 bin çocuk dünyaya geldi. Bu kardeşlerimiz buranın temeli atıldığında burada yoktular. Bazı aksaklıkları konuşabiliriz. Ancak bir yatırım ortaya çıktı. Hedef ortaya çıktı. Yerel yönetimler vatandaşlardan aldığı sorumluluk duygusu ile bu yatırımları yapıyor” ifadelerini kullandı.

BU TESİSLERİ SPOR BAKANLIĞI YAPMALI

“Bu yatırımları yapan esasen Spor Bakanlığı yapmalı ancak yatırımı Çerkezköy’e getiremeyenler, ihmal edenler maalesef şuanda uykudalar. Biz şuanda Çerkezköy’ün çocuklarına bu havuzu da açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuşmasına devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak son 10 yılda Çerkezköy’ün 12 mahallesinde onlarca park ve yeşil alanında spor sahaları, alanları oluşturduklarını kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çerkezköylü çocuklarımızı basketbol sahaları ile buluşturduk. Voleybol sahaları ile buluşturduk. Mini futbol sahaları ile buluşturduk. Bunların sayısı 100’e ulaşmış durumda.

HEM SPORA, HEM DE SPOR ALANLARINA HİZMET EDEN BİR ANLAYIŞ VAR

Son 10 yılda İstasyon Mahallemize 1000 tribün kapasiteli futbol sahası yaptık. Unutulan kapalı spor salonunu tamamlayarak hizmete açtık. Kızılpınar'a yeni bir 500 tribünlü futbol sahası yaptık. Güreş sahası alanları, masa tenisi alanları, yürüyüş alanları, fitness alanları gibi alanlar yaparak çocuklarımızı, gençlerimizi spor ile buluşturacak, geleceğe taşıyacak, geleceğe dair umutlarımızı yeşertecek yol açmaya çalıştık. Son 10 yılda sporcuya ve spor alanlarına hizmet eden bir Belediyecilik anlayışı var. Hem Çerkezköy’de, hem Büyükşehir’de” dedi.

ÇOK CİDDİ BAŞARILAR ORTAYA KOYDULAR

2014 yılından bugüne kadar bir çok bireysel sporcuya katkıda bulunduklarının altını çizen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Milli Takım oyuncuları ortaya çıkaran, güreş sahalarında güreşçilere destek veren ve milli takıma güreşçi gönderen, tekvando da, karatede, basketbolda Çerkezköy’den çok ciddi başarıları ortaya çıkarmış bir Belediyecilik ortaya koyduk” diye konuştu.

YENİ YARINLARDA HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ

Bugün artık Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci dönem yatırımlarının ortaya çıktığı günleri yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “O yüzden mutluyuz, o yüzden gururluyuz. Bugüne kadar Çerkezköy için, Tekirdağ için ortaya koyduğumuz emekler hiç kimsenin kuşkusu olmasın yarım da kalmayacak, yarıda da kalmayacak. Çıktığımız bu yolda yan yana yürüdüğümüz yol arkadaşlarımla Çerkezköy’ün geleceği için, Tekirdağ’ın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ün çocuklarını, Tekirdağ’ın çocuklarını spor ile buluşturacağız, başarı ile buluşturacağız. Yeni yarınlarda hep birlikte olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel yatırımı ortaya koyan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak’a, bir kere daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Yakın gelecekte yeni güzellikler ile buluşmak dileği ile” diyerek sözlerini tamamladı.

45 MİLYONLUK YATIRIM

Belediye Başkanımız Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ta Çerkezköy’ün hem ilçe belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile gelişmeye, güzelleşmeye devam ettiğini belirterek , “Yine büyük bir atılımı gerçekleştirmiş olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. 45 milyon TL’lik yatırımla Çerkezköy ilçemize büyük ve modern bir spor tesisi kazandırmış bulunuyoruz. Yarı Olimpik Yüzme Havuzlarımızın ilkini 2019 yılında Muratlı ilçemize kazandırmıştık. Daha büyük bir tesis olan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz, Çerkezköy’de çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Tesisimiz bünyesinde 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk eğitim havuzu, 520 kişilik tribün, fitness salonu, sauna, ilkyardım odası, kadın ve erkek soyunma odaları, hakem odaları, antrenör odaları ve hizmet birimleri yer alıyor.

NİCE BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK

Bu vizyoner projemize, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verdik. Tesisimiz yüzücülerimizin yetenek ve performanslarını geliştirmelerine imkân sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda burada nice başarılı sporcumuzun yetişeceğine yürekten inanıyorum.

Çerkezköy’ümüzde altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yeşil alan projelerine, eğitimden kültür  ve sanata kadar çok geniş bir yelpazede birçok proje gerçekleştirdik.

HAYIRLI OLSUN ÇERKEZKÖY’E

Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm bu projelerimizin Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselten projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Mutluluklarımızı paylaşacağımız daha nice açılış törenlerinde buluşabilmek ümidiyle saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından tesisin açılış kurdelası kesilerek, Atatürk Yarı Olimpik yüzme Havuzu gezildi.

 

 

 

 

 

DİĞER HABERLER
MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Mec...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çerkezköy’deki 23...

DEVAMINI OKU
TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

TOKAT’A YARDIM ELİNİ UZATTIK

18 Nisan Perşembe günü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Çerkezköy Belediyesi 1 kamyon su, kuru gıda, hijyen malzemesi...

DEVAMINI OKU
RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

RAMAZAN AYI KÜLTÜR GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ücretsiz Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii Gezileri tamamlanırken, Ramazan ayı boyunca haftanın 5 günü düzen...

DEVAMINI OKU
YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanan Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda ilk Meclis toplantısını yapan Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 2...

DEVAMINI OKU
BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

BAYRAMLAŞMA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

Ramazan Bayramı nedeni ile Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Bayramlaşma Programı’nda Kaymakam Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut ve Belediye Başkanımız Vaha...

DEVAMINI OKU
BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETi

Çerkezköy Belediyesi görevlileri, Ramazan Bayramı öncesi kent genelindeki hastane ve bakımevlerini ziyaret ederek vatandaşların bayramı kutladı. Çerkezköy Devlet Hastanesi, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağl...

DEVAMINI OKU
KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

KABİR ZİYARETİNE GELEN VATANDAŞLARIMIZA ÇİÇEK DAĞITIMI YAPTIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı öncesinde de kentimiz genelindeki mezarlıklarda kabir ziyaretine gelen vatandaşlarımıza ücretsiz çiçek dağıtımı yapıldı  ...

DEVAMINI OKU
MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

Çerkezköy Belediyesi’nin hemşehrilerimiz ile aynı sofralarda buluştuğu geleneksel mahalle iftarları Cumhuriyet Mahallesi iftarı ile sona erdi. 2024 yılı Ramazan Ayı’nın son mahalle iftarında binlerce...

DEVAMINI OKU