YÜKSEK HIZLI TREN ÇERKEZKÖY GEÇİŞ HATTI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI (12-02-2020)

Çerkezköy’ün içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren hattı ile birlikte kentimizde meydana gelebilecek ulaşım sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü amacıyla Belediye Başkanımız Vahap Akay başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yüksek Hızlı Tren Çerkezköy Geçiş Hattı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcılarımız Kemal Gümüş ve Nedim Yılancı, TCDD Modernizasyon Daire Başkan Yardımcısı Mücahit Lek, TCDD Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Proje Koordinasyon Şube Müdürü Abdullah Çorak ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE MUTABAKATA VARILDI

Toplantıda, kentimizin içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın beraberinde getireceği ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla ilçemizdeki iki adet hemzemin geçidin bulunduğu bölgelerde yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Belediyemiz ve TCDD yetkilileri meydana gelebilecek sorunların çözüm önerileri üzerinde mutabakata vardı.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR PROJELENDİRİLECEK

BSH Kavşağı’ndaki hemzemin geçide ulaşımın, yapılacak olan altgeçit ile sağlanmasına karar verilen toplantıda; İstasyon Mahallemizdeki hemzemin geçitten sağlanan ulaşımın da spor salonumuzun olduğu noktadan yapılacak olan üstgeçit ile Hükümet Caddesi’ne bağlanması yönünde fikir birliğine varıldı. Toplantıda oluşturulan çözüm önerileri noktasında yapılacak çalışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katılacağı toplantıyla birlikte projelendirilecek ve protokol altına alınacak.