YENİ PAZAR YERİMİZDE KURA HEYECANI (10-07-2018)

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaklaşık 7.5-8 milyon TL’lik bir yatırım ile tamamlanan Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri hizmete açılıyor. 226 kayıtlı pazarcı esnafının tezgah açacağı yeni Pazar Yeri’nde bugün Noter huzurunda çekilen kura ile pazarcı esnafının yerleri belirlendi

ÇERKEZKÖY’E HAYIRLI OLSUN

Çerkezköy 3. Noter Başkatipi Erol Sancak’ın huzurunda yapılan küre çekimi sonrasında 226 esnafımızın yeni Pazar Yerimizdeki yerleri belirli olurken, Belediye Başkanımız Vahap Akay, 29 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesi Çerkezköy halkına verdiği ‘Çerkezköy’e yeni ve modern bir Pazar Yeri kazandıracağız’ sözünü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yeri’nin öncelikle pazarcı esnaflarımıza ve Çerkezköy halkına, ardından da bölgemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

DAHA MODERN BİR PAZAR YERİ KAZANDIRDIK

Vatandaşlarımıza yeni bir Kapalı Pazar Yeri sözü verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Eskiden yaklaşık 18 bin metrekare olan, dağınık ve hantal durumda olan, artık kullanım ömrünü, miadını doldurmuş Pazar Yeri mevcuttu. Bugün itibari modern bir Pazar Yerimizi Çerkezköy halkına kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DAHA KULLANIŞLI BİR ALAN

Geçmişte daha kullanışsız ve hantal olan Pazar Yeri’nin kullanışlı ve modern bir hale getirerek Çerkezköy halkına kazandırdıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay,  “Kapalı Pazar Yerimiz daha şık ve modern görünümlü. Esnafımız ve vatandaşımız için daha kullanışlı bir Pazar Yerini Çerkezköy’e kazandırdık. Ben inanıyorum ki bugün içerisinde bulunan pazarcılarımız, Pazar kurulduğu andan itibaren bu Pazar yerine gelen vatandaşlarımızın sayılarının artması ile onların da ekonomik olarak bir eksiklik yaşamayacağına inanıyorum” diye konuştu.

ŞAİBESİZ YER DAĞITIMI YAPILDI

“Bizim asıl hedefimiz burada yaşayan vatandaşlarımızı, insanlarımızı daha modern, daha kaliteli bir pazar alanına kavuşturmaktı” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “İşte bu ortaya çıktı. Şimdi pazarcı esnafımız da aynı anlamda bu kaliteden kazançlı çıkacak, buna eminim” açıklamasını yaptıktan sonra pazardaki yer dağılımını noter huzurunda, hiçbir şaibe altında kalmadan, o senin adamın, bu benim arkadaşım, ahbabım demeden, pazarcıların kendi elleri ile çektiği kura ile yer dağıtımının yapıldığını ifade etti.

SORUMLULUK İLE HAREKET ETTİK

Yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yeri’nin öncelikle pazarcı esnaflarımıza ve Çerkezköy halkına, ardından da bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Defalarca bugüne kadar pazarcı esnaflarımız ile bir araya geldim. Hep aynı şeyi söyledim, 4 yıldır da aynı şeyi söylüyorum. Yeni Pazar yeri oluşturacağız ve bu Pazar yerinde yıllardır bu pazarın tozunu toprağını yiyen, yıllardır emek sarf eden insanların hakkını savunmak benim sorumluluğum dedim ve o sorumluluk ile hareket ettim. İnşallah bu sorumlulukla hep beraber hareket edeceğiz” dedi.

ATIL ALANLAR YAŞAM ALANI OLUYOR

Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete açılması ile ortaya çıkabilecek olan eksiklerin tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, Pazar Yeri’nin otopark alanını arttırdıklarını ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 9 milyon TL’lik bir yatırım ile KENTPARK 2. Etap’ının ihalesinin yapıldığını ve 120 gün içerisinde tamamlanacağını belirterek, “Kentpark 2. Etap’ının tamamlanması ile bu bölge ile ilgili verdiğimiz tüm sözleri tamamlamış olacağız. Bu bölgedeki atıl durumdaki tüm alanları yaşam alanları olarak Çerkezköy halkına kazandırmış olacağız” diye konuştu.

BU ALANA HERKES SAHİP ÇIKMALI

Yeni Kapalı Pazar Yeri’nin Çerkezköy Belediyesi’ne maliyetinin otopark ve çevre düzenlemesi ile beraber yaklaşım 7.5-8 milyon TL’yi bulduğunu kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, yeni Kapalı Pazar Yeri’ne artık herkesin sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.