KÜLTÜR SANAT KURSLARIMIZA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR (12-10-2017)

2017-2018 DÖNEMİ 20 FARKLI BRANŞTA YAKLAŞIK BİN 500 KURSİYERİN KATILIMI İLE BAŞLAYACAK

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek, hemşericilik bilincini oluşturmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla farklı branşlarla zenginleştirdiği Kültür Sanat Kurslarına olan ilgi her yıl artarak devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi çatısı altında açılan Kültür Sanat Kurslarına olan ilginin her geçen yıl arttığına vurgu yapan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 13 branşta açılan ve yaklaşık bin 200 kursiyer ile tamamlanan Kültür Sanat Kurslarımız, 2017-2018 Dönemi’nde 20 farklı branşta yaklaşık bin 500 kursiyerin katılımı ile başlayacak” ifadelerini kullandı.

KURSLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRDÜK

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, kursları adeta vatandaşlarımızın ayağına götürdüğünü kaydeden Başkanımız Vahap Akay, “Önceleri kurslarımız tek merkezden veriliyordu. Öncelikle kurs merkezlerimizin sayısını artırdık. Kurslarımız 2017-2018 döneminde ise Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy Kent Konseyi olmak üzere 5 farklı merkezden verilecek. Yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evi’mizde de Kasım ayı itibari ile Kültür Sanat Kurslarımızı vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımız kurslara gidip gelirken ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasınlar diye kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz” dedi.

KURSLARIMIZ 16 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Kurs başvurularının 6 Ekim Cuma günü sona erdiğini ve 2017-2018 Kültür Sanat Kursları döneminin 16 Ekim Pazartesi günü itibari ile başlayacağını sözlerine ekleyen Başkanımız Vahap Akay, “Kursiyerlerimiz eğitimlerini alanında uzman eğitmenlerimizden alacak. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, iş bulma konusunda avantaj elde etmiş olacaklar” diye konuştu.

İŞTE KURSLAR VE VERİLECEĞİ MERKEZLER

Çerkezköy Belediyesi 2017-2018 Dönemi Kültür Sanat Kursları kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde Türk Sanat Müziği, Çini, Ebru, Bağlama, Gitar, İngilizce, Uygulamalı Girişimcilik, Step-Aerobik ve Pilates kursları verilecek. Masa Tenisi, Basketbol, Güreş ve Karate kurslarının 29 Ekim Spor Kompleksi’nde verileceği Kültür Sanat Kursları çerçevesinde Çerkezköy Kent Konseyi’nde ise Diksiyon ve İşaret Dili kursları verilecek. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise Bilgisayar İşletmenliği, Step–Aerobik ve Pilates, Aile Eğitimi 3-6 Yaş Çocuk Gelişimi, Bağlama, Gitar, Basit İğne Teknikleri, İngilizce ve Rölyef kursları verilecek. Veliköy Mahalle Evi’nde ise Step–Aerobik, Pilates ve Basit İğne Teknikleri kursları verilecek. Satranç kursları ise Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

Her hakkı saklıdır 2016