KENT PARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR (16-07-2017)

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı’nda başlatılan Kent Park Projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ÇEVRE VE ALAN TEMİZLİĞİ YAPILDI

Mayıs ayında start verilen Kent Park Projesi 1. Etap yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmaların Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları ile öngörülen tarihten önce çalışmaların tamamlanmasının ve Çerkezköy halkının hizmetine açılmasının planlandığını ifade etti. Adnan Kahveci Parkı’nda başlanan Kent Park Projesi kapsamında ilk etapta çevre ve alan temizliği yapıldı. Taban kazısının yapılmasının ardından alt dolgu malzemesi serildi. Su giderlerinin toplandığı alana drenaj kanalları döşendi. Su ve elektrik hatlarının kılavuz borularının döşendiği Adnan Kahveci Parkı, koşu yolu zemini hazırlanmasının ardından betonlama çalışmalarına hazır hale getirildi.

106 BİN METREKARELİK ALANDA 2. ETAP ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Çim ekimi ve peyzaj çalışmaları öncesinde alanın toprak tesviyesi yapıldı. Yürüyüş yollarının bordür taşları ve parke taşlarının döşenmesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında alanda çocuk oyun alanı, fitness alanı, satış üniteleri, kafeterya, WC, kauçuk kaplama koşu yolları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve oturma grupları oluşturulacak. Kent Park Projesi çerçevesinde Adnan Kahveci Parkı ile birlikte Atatürk Viyadüğü’nde aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilecek. 1. Etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında yaklaşık 106 bin metrekarelik alanda Kent Park Projesi 2. Etap çalışmalarına başlanacak.

Her hakkı saklıdır 2016