KAVAK DERE TEMİZ VE KOKUSUZ AKMAYA BAŞLADI (14-05-2018)

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Kavak Dere 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, Kava Dere’nin 1. Etap çalışmaları kapsamında 2 kilometrelik kısmın ıslahının yapıldığını, sanayi kuruluşlarının kaçak deşarjlarının önüne geçildiğini belirterek, “İlk etap çalışmasının ardından 1 kilometrelik Kava Dere 2. Etap ıslah çalışmaları başladı. Yapılan ilk etap çalışmasının ardından Kava Dere artık daha temiz ve kokusuz akıyor. İkinci etabın da tamamlanması ile Kava Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak” dedi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kavak Dere’de geçtiğimiz yıl 1. Etap ıslah çalışmasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabının ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı, yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar üstlenici firma tarafından başlatıldı” dedi.

BETONARME U KANAL YAPILIYOR

Yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliğinin 5 metre, tavan yüksekliğinin 3 metre olacağını ve derenin içerisinin betonarme U kanal şeklinde olacağını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmaların Kasım ayına kadar tamamlanacağını kaydetti.

KAVA DERE ETRAFINDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ

Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacağını, hem de Kava Dere yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacağını ifade etti.