ENGELLERİ YERİNDE TESPİT ETTİLER (14-01-2020)

Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetimi kentimizdeki cadde ve sokaklar ile dükkan ve binaların engelli erişimine uygunluğu konusunda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Levent Yıldırım, Belediyemiz teknik ekibi ve engelli vatandaşlarımız katıldı.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile Çerkezköy Belediyesi yetkililerinin geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, kentimizdeki engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına bazı kararlar alındığını belirten Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş, “Engelliler Derneğimiz ile bir araya gelerek Çerkezköy Belediyesi Engelliler Eylem Planı’nı hazırlamaya başladık. Birlikte çalışacağız. Önceliğimiz Dernek Binası’nın bakım onarımı ve temizliği oldu. Daha sonra orada bir personelimizi görevlendirdik. Şimdi de cadde ve sokaklarımızda, dükkanlarda ve binalarda erişilebilirliğin sağlanması için adımlar atmaya başlayacağız” dedi.

BU İŞİN ÜZERİNE DAHA CİDDİ GİDECEĞİZ

Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş açıklamalarına şöyle devam etti: “Her ne kadar kaldırımlarımızda engelli rampaları olsa da araçların hatalı parkları nedeniyle engellilerimiz geçemiyor. Bazı dükkan ve bina girişlerinde engelli rampalarının olmadığını, varsa da uygunsuzluğunu tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın bu dükkan ve binalara giremediklerini hep birlikte gördük. Biz de buna göre önlemler alacağız. Teknik ekibimizle birlikte notlarımızı alıyoruz, gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Dükkan sahiplerine gerekli uyarıları Zabıta Müdürlüğümüz aracılığı ile yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu işin üzerine daha ciddi gideceğiz. Önümüzdeki günlerde de benze bir tespit çalışmasını görme engelli vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz.”

DİREKT EYLEME GEÇİYORUZ

Söylemleri bırakıp, eylemlerle hareket etmeye başladıklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Zamanımız kısıtlı. Direkt eyleme geçiyoruz. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin destekleri bizim için çok kıymetlidir. Umarım çok daha güzel işlere birlikte imza atacağız. Amacımız engelliyi normal hayata entegre etmek ve engelsiz bir hayat yaşamalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.