ATATÜRK VİYADÜĞÜ YAYA YOLU GENİLŞETME ÇALIŞMASI PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR (14-10-2021)

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nin yapım çalışmaları 17 Ekim Pazar günü başlıyor. Proje kapsamında Atatürk Viyadüğü’nde trafik akışının kontrollü olarak sağlanacağını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, araç sürücülerinin alternatif güzergah olarak Mezbaha Kavşağı ile Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanabileceklerini açıkladı.

YAYA YOLU 2’ŞER METRE OLACAK

Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nde çalışmaların yaklaşık 75 gün süreceğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi kapsamında mevcut genleşme derzleri değiştirilerek, Atatürk Viyadüğü’nün genel bakım onarımı yapılacak. Mevcut durumda 80 santimetre olan yaya geçiş yolları, her iki yanda da 2’şer metre genişliğe kavuşturulacak” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

ALTERNATİF GÜZERGÂHLARI KULLANALIM

Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nin başlayacak olması nedeni ile 17 Ekim Pazar gününden itibaren buradaki trafik akışı kontrollü olarak sağlanacak. Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi’ne gidecek olan araç sürücülerine Mezbahane (BSH Kavşağı) Kavşağı veya Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Yine Cumhuriyet Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nden kent merkezine gelmek isteyen araç sürücülerimiz de Mezbahane Kavşağı veya Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanabilirler.”

2 BUÇUK AY SÜRECEK

Aydınlatma çalışmalarının da yapılacağı Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nin yaklaşık 2.5 ay sürmesinin planlandığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Atatürk Viyadüğü’ndeki yaya trafiğinin de rahatlayacağını sözlerine ekledi.