2019 DÖNEMİNİN 18/10/2019 GÜNLÜ 15.TOPLANTININ 1.BİLEŞİMİNİN 1.OTURUMUNA AİT MECLİS KARAR ÖZETLERİ (28-10-2019)

T.C.

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar Tarihi:18.10.2019

Meclis Toplantı Nosu:15

Gündem Yılı :2019

Gündem No:/Sıra No 1

Karar Numarası:99

Birleşim:01

Oturum :1

Belediye Başkanı :Vahap AKAY

Üyeler :Nedim YILANCI,Bulut BECERİK,Memet Henifi KARATAŞ,Cengiz MEMİŞ,Gökay KELEŞOĞLU,Nihat MISTIK,Erdal ZENGİN,Enver BAYRAM,Taner BAHAR,Beytullah ÇOŞKUN,Serdar ÜRKMEZ,İbrahim ÇEKÇİ, Mehmet Şahin YILMAZ, DilekKÖKSAL, Kemal BUZKUŞ,Memet KAR,Cevcet AYKAÇ,Koray ÖNSEL,Sait YAZI,Adem İÇLİ,Neziha TEMÜR,Hüseyin KARACA,İrfan AK,ErkanZÜMBÜL,Mikail ÇELİK,Ömer GÜNER,Ahmet YILDIZ,Habip ÇELİK,Mahmut GÖÇMEZ,Mehmet Han ATBAŞI,Fatma ESEN

Çerkezköy Belediye Başkanlığının 15.10.2019 gün ve 10371 sayılı Meclis Gündemi Hakkında

TOPLANTIYA KATILANLAR

Belediye Başkan Vekili : Bulut BECERİK

Üyeler : Nedim YILANCI, Memet Henifi KARATAŞ, Cengiz MEMİŞ, Gökay KELEŞOĞLU, Nihat MISTIK ,Erdal ZENGİN, Enver BAYRAM, Taner BAHAR, Beytullah ÇOŞKUN, Serdar ÜRKMEZ, Kemal BUZKUŞ, Memet KAR, Cevcet AYKAÇ, Koray ÖNSEL, Sait YAZI, Adem İÇLİ, Neziha TEMÜR, Hüseyin KARACA, İrfan AK, Mikail ÇELİK, Ömer GÜNER, Ahmet YILDIZ, Habip ÇELİK ,Mahmut GÖÇMEZ, Mehmet Han ATBAŞI, Fatma ESEN

TOPLANTIYA KATILMAYANLAR

Belediye Başkanı Vahap AKAY, İbrahim ÇEKÇİ, Mehmet Şahin YILMAZ, Dilek KÖKSAL, Erkan ZÜMBÜL

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden; Belediye Meclisi 18.10.2019 tarihinde olağanüstü toplantısını yapmak üzere Çerkezköy Belediyesi Meclis salonunda 18.10.2019 Cuma günü saat:10:00’da olağanüstü Meclis toplantısını yapmak üzere Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonunda 01.10.2019 Salı günü saat 15.00 de Belediye Başkan Vekili Bulut BECERİK Başkanlığında; Nedim YILANCI, Memet Henifi KARATAŞ, Cengiz MEMİŞ, Gökay KELEŞOĞLU, Nihat MISTIK ,Erdal ZENGİN, Enver BAYRAM, Taner BAHAR, Beytullah ÇOŞKUN, Serdar ÜRKMEZ, Kemal BUZKUŞ, Memet KAR, Cevcet AYKAÇ, Koray ÖNSEL, Sait YAZI, Adem İÇLİ, Neziha TEMÜR, Hüseyin KARACA, İrfan AK, Mikail ÇELİK, Ömer GÜNER, Ahmet YILDIZ, Habip ÇELİK ,Mahmut GÖÇMEZ, Mehmet Han ATBAŞI, Fatma ESEN 2019 toplantı döneminin 15. Toplantısının 1. Birleşiminin 1. oturumunun yapılması için toplanıldı.

Belediye Başkan Vekili BULUT BECERİK ; yoklamanın yapıldığını, bu toplantıya Meclis üyelerimizden Erkan ZÜMBÜL’ün mazereti nedeniyle bugünkü Meclis toplantısına katılamayacağına ait Belediye Başkanlığı’ na dilekçe ibraz ettikleri izah ederek, Buna istinaden 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. maddesine istinaden bu meclis üyemizin mazeretli izinli sayılmasına, Meclisimizce oy birliği ile karar verildi. Bu toplantıya İbrahim ÇEKÇİ, Mehmet Şahin YILMAZ, Dilek KÖKSAL’ın mazeret belirtmeden katılmadıkları, bunların dışındaki tüm meclis üyelerinin meclis toplantısında olduğu görüldü.

Üye çoğunluğunun sağlandığı tespit edildi.

Belediye Başkan Vekili Bulut BECERİK; Asıl Meclis Katib üyesi Dilek KÖKSAL toplantıda olmaması nedeniyle yedek katip üye olan Ömer GÜNER’in meclis kürsüsünde yer alacağını belirtti.

Belediye Başkan Vekili BULUT BECERİK ; Gündem maddesinin okunmasına geçildiğini bildirdi.

GÜNDEM :

1. Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Sait Yazı, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Koray ÖNSEL ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Nedim YILANCI’nın imzalarını taşıyan 14.10.2019 tarihli Barış Harekatı konulu dilekçelerinin görüşülmesi.

Belediye Başkan Vekili BULUT BECERİK ; Gündem maddesi olarak görüşülerek olan Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Sait Yazı, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Koray ÖNSEL ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Nedim YILANCI’nın imzalarını taşıyan 14.10.2019 tarihli Barış Harekatı konulu dilekçelerinin okunmasına geçildiğini bildirdi.

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Konu; Barış Harekatı

Tarih : 14.10.2019

Sayı: 033

Ülkemiz,Fırat’ın doğunda terör örgütleri PKK/PYD/ YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği sağlamak, bir barış koridor tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin, bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerinin sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatı başlatmıştır. Bu önemli konu ile ilgili meclisimizin Kamuoyuna birlik beraberlik mesajı vermesi amacı ile 18.10.2019 tarihinde saat: 10.00’da olağan üstü gündem ile toplanması hususunda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz. 14.10.2019

ÖNERGEYİ VERENLER:

Sait Yazı Koray ÖNSEL

Ak Parti Çerkezköy Meclis Grup Başkan Vekili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili

(imza) (imza)

Nedim YILANCI

CHP Meclis Grup Başkan Vekili

(imza)

Belediye Başkan Vekili BULUT BECERİK ; Bu konuyla ilgili sırasıyla Grup Başkan Vekillerine söz vereceğini belirtti. Sırasıyla meclis kararında belirtildiği şekilde konuşmalar yapıldı.

KARAR NOSU:99- Belediye meclisi olarak yukarıda belirtilen konuşmalar doğrultusunda Barış Pınarı harekatını destelenmesi ve Çerkezköy Belediye meclisimizin birlik beraberlik içerisindeki olduğunu hususu Kamuoyuna mesajlarda belirtildiği şekilde duyurulmuştur.

Belediye Başkan Vekili BULUT BECERİK; Bu toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu açıklayarak, gündemde görüşülecek başkada bir madde olmadığını belirterek oturuma son verildi. KAPANDI: 18.10.2019 saat : 10.30

Bulut BECERİK            Ömer GÜNER                       Cevcet AYKAÇ

Belediye Başkan Vekili         Katip                                  Katip