03.10.2019 İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU (22-10-2019)

KONU: Park İsmi hk. 03.10.2019

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

Belediyemiz İmar ve Bayındırlık Komisyonu 03.10.2019 tarihinde saat 10:00'da Belediye Meclis Odasında; Komisyon Başkanı Gökay KELEŞOĞLU ve üyeler; Erdal ZENGİN, Mehmet Henifi KARATAŞ, Adem İÇLİ ve Ahmet YILDIZ’ın katılımıyla Belediye Meclisi’nin 01.10.2019 gün ve 13.Toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumunda görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 7. maddesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 20.09.2019 gün ve 911 sayılı Park İsmi Verilmesi hk. müzekkeresinin müzakeresi için toplanmıştır.

Yapılan incelemeler neticesinde; İlçemiz G.M.K.P.Mahallesi, Fatih Mahallesi,İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde, Pınarça Deresi Çevresinde bulunan parka Andımızın yazarı Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlarından “Dr. Reşit GALİP”in isminin tanımlanması hususuna Gökay KELEŞOĞLU, Erdal ZENGİN, Memet Henifi KARATAŞ’ın “Evet” oyları, Adem İÇLİ ve Ahmet YILDIZ ‘ın “Hayır” oyları neticesinde komisyonumuzca “oy çokluğu” ile kabul edilerek meclisimizin onayına sunulmuştur.

Mehmet Henifi KARATAŞ

KONU: Belediyemize ait taşınmazların Demiryolu projesi 03.10.2019

Kapsamında kamulaştırması hk.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

Belediyemiz İmar ve Bayındırlık Komisyonu 03.10.2019 tarihinde saat 10.00'da Belediye Meclis Odasında; Komisyon Başkanı Gökay KELEŞOĞLU, ve üyeler; Erdal ZENGİN, Mehmet Henifi KARATAŞ, Adem İÇLİ ve Ahmet YILDIZ’ın katılımıyla Belediye Meclisi’nin 01.10.2019 gün ve 13.Toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumunda görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 11. Maddesindeki Belediyemize ait taşınmazların Demiryolu projesi kapsamında kamulaştırması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresini görüşmek üzere toplanmıştır.

Halkalı – Kapıkule Demiryolu projesi kapsamında yeni demiryolu güzergahına isabet eden Belediyemize ait on üç (13) adet taşınmazın ilgi yazılarda belirtilen bedel üzerinden kamulaştırması bildirilmiş kamulaştırma bedelleri;

Yapılan fiyat araştırması ve incelemeler neticesinde; ekli listede belirtilen belediyemize ait taşınmazların TCDD Emlak Servisi Müdürlüğü tarafından belirlenen kamulaştırma bedelleri Adem İÇLİ ve Ahmet YILDIZ’ın Kabul oyları Gökay KELEŞOĞLU, Erdal ZENGİN ve Mehmet Henifi KARATAŞIN Ret oyları ile “Oy Çokluğu” ile ret edilerek Meclisimizin onayına sunulmuştur.

KONU: Belediye Hissesinin satışı hk. 03.10.2019

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

Belediyemiz İmar ve Bayındırlık Komisyonu 03.10.2019 tarihinde saat 10.00'da Belediye Meclis Odasında; Komisyon Başkanı Gökay KELEŞOĞLU, ve üyeler; Erdal ZENGİN, Mehmet Henifi KARATAŞ, Adem İÇLİ ve Ahmet YILDIZ’ın katılımıyla Belediye Meclisi’nin 01.10.2019 gün ve 13.Toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumunda görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 10. Maddesindeki Çerkezköy İlçesi sınırı içerisindeki muhtelif parselde bulunan Belediye Hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresini görüşmek üzere toplanmıştır.

1. İlçemiz İstasyon Mahallesi 791 ada 5 no.lu parselde bulunan tamamı 370,00m2 miktarındaki Belediyemize ait 150/370 oranındaki 150,00m2’lik hisse diğer malik Meryem ÜÇGÜN tarafından,

2. İlçemiz Veliköy Mahallesi 247 ada 4 no.lu parselde bulunan tamamı 964,00m2 miktarındaki Belediyemize ait 9/482 oranındaki 18,00m2’lik hisse diğer malik Zübeyit GEÇER tarafından satın alınmak istenmekte olup,

Yapılan incelemeler ve müzakereler neticesinde; yukarıda belirtilen şekilde adı geçen muhtelif ada parselde bulunan Belediyemize ait hissenin parsellerde bulunan diğer malikine satışının yapılması komisyonumuzca “Oy Birliği” ile kabul edilerek Meclisimizin onayına sunulmuştur.

Mehmet Henifi KARATAŞ

KONU: Konut Dışı Kullanımlar hk. 03/10/2019

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

Belediyemiz İmar ve Bayındırlık Komisyonu 03.10.2019 tarihinde saat 10:00'da Belediye Meclis Odasında; Komisyon Başkanı Komisyon Başkanı Gökay KELEŞOĞLU, ve üyeler; Erdal ZENGİN, Memet Henifi KARATAŞ, Adem İÇLİ, Ahmet YILDIZ’ın katılımıyla Belediye Meclisi’nin 01.10.2019 gün ve 13. toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumunda görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 8. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 20.09.2019 gün 14 sayılı konut dışı hizmetlere yönelik yapı ruhsatı düzenlenmesinde Belediye Başkanına yetki verilmesi hk. müzekkeresinin müzakeresi için toplanmıştır.

03.07.2017 tarih 30113 sayılı Resmi Gazete de onaylanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin resmi gazetede onaylanan değişik 25.07.2019 tarih 30842 sayılı 19 f (1) maddesinde belirtilen ibarelerin müzekkerede sehven yer almadığı tespit edildiğinden talebin reddedilmesi oy birliği ile Komisyonumuzca kabul edilmiş ve meclisimizin onayına sunulmuştur.

KONU: Pergola hk. 03/10/2019

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

Belediyemiz İmar ve Bayındırlık Komisyonu 03.10.2019 tarihinde saat 10:00'da Belediye Meclis Odasında; Komisyon Başkanı Komisyon Başkanı Gökay KELEŞOĞLU, ve üyeler; Erdal ZENGİN, Memet Henifi KARATAŞ, Adem İÇLİ, Ahmet YILDIZ’ın katılımıyla Belediye Meclisi’nin 01.10.2019 gün ve 13. toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumunda görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 9. maddesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün 15 sayılı pergola(gölgelik) yapılırken aranacak kriterler ve ücret tarifesi hk. müzekkeresinin müzakeresi için toplanmıştır.

Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu maddenin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla çalışmalara devam edilmesi ve sonraki mecliste görüşülerek karara bağlanması tavsiye kararı olarak oybirliğiyle kabul edilerek meclisimizin onayına sunulmuştur.